Courtyard Garden – Redland

  • Courtyard Garden Redland

Courtyard garden Redland with subtle Japanese intimacy

The house in Redland was due to be renovated with the client wanting to create a courtyard garden that complimented the internal spaces.  Two rooms would over look the space and so it was important to maintain year-round appearance whilst also building a highly practical space for the family including young children.

Cedar clad walls and a wall of glazing form two sides of the garden.  The boundaries are a combination of corten weathering steel and vertical cedar cladding.  A substantial cedar bench runs almost the entire width of the garden and is integrated with the raised planters.  Beautiful feature planters make a statement and add stature to the planting.  A reflective water bowl sits amongst planting, water gently bubbles for a calming effect.

A white flowering cherry is framed by the corten panels behind.  The client really wished to include moss within the design so we decided to run a moss-like plant through the basalt paving as well as using actual moss beneath the bench.

previous garden next garden